Airco systemen

Airco systemen
img

Een moderne airco biedt veel.

‘s Zomers kan het vaak onaangenaam warm worden in uw woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Een airconditioner zorgt dan voor verkoeling. In het voor- en najaar, wanneer het juist net te koud is, kan een airconditioning ook zorgen voor duurzame verwarming zonder dat de CV-ketel hoeft te worden ingeschakeld.

Een goed aircosysteem biedt dus meer dan alleen koeling, hoewel dit laatste wel vaak de reden van aanschaf zal zijn. Het gaat erom dat je de ruimte waarin je werkt of woont comfortabeler en leefbaarder maakt. Met airco realiseer je het klimaat waarbij jij je het prettigst voelt. Airco levert gezonde, frisse en schone lucht en voorkomt stofdeeltjes en schimmels in de lucht.

Als je in een geconditioneerde ruimte werkt of verblijft, voel je je actiever en prettiger, wat de creativiteit en de productiviteit stimuleert. Of je dus aan het werk bent of met ontspanning bezig bent, een goed aircosysteem helpt je overal meer uit te halen.

De kosten zijn flink afgenomen.

De aanschafkosten van airco's zijn al lang niet meer zo hoog als enkele jaren terug. Daarbij komt dat je met behulp van een airco elektrisch kunt bij-verwarmen en dus minder relatief duur gas verbruikt.

Een airco gebruikt natuurlijk wel elektriciteit. Moderne airco’s hebben tegenwoordig echter een acceptabel energieverbruik en een energielabel. Het verbruik van een airco kan natuurlijk weer worden opgevangen door een wat zwaardere gesubsidieerde eigen energieopwekking door bijvoorbeeld zonnepanelen.

De voordelen van een airconditioning zijn dus legio en wanneer je een airconditioning goed onderhoudt kun je hier jaren plezier van hebben.

10 voordelen van een airco voor je op een rijtje:

  1. Airco kan ook verwarmen: gebruikt je je airco ook voor (bij)verwarming dan bespaart je op het steeds duurder en kostbaarder wordende aardgas. 
  2. Een airco is zuinig en duurzaam: de meeste moderne airco’s zijn geen energie-slurpers. De betere airco’s hebben een zuinig energielabel. 
  3. Niet alleen maar koelen en verwarmen: een airco is multifunctioneel. Het apparaat kan niet alleen koelen en verwarmen, maar zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Daarbij hoort ook het filteren en ontvochtigen van de lucht.
  4. Helpt tegen allergieën: je ademt gereinigde lucht! Een schoon en onderhouden airconditioning houdt pollen en andere allergenen buiten de deur. Goed tegen hooikoorts en andere seizoensgebonden allergieën dus.
  5. Een constante temperatuur: airco’s houden de temperatuur constant, wat zorgt voor optimaal wooncomfort, slaapcomfort en een aangenaam werkklimaat.
  6. Eenvoudige installatie: binnen enkele uren kan je airconditioning standaard worden geïnstalleerd door een bevoegde monteur. Natuurlijk kunnen daarin uw specifieke wensen en gevoel voor esthetiek worden meegenomen. Grootschalige hak- en breekwerkzaamheden is veelal niet nodig.
  7. Besparing door gerichte verwarming: je kunt besparen op stookkosten doordat je gericht per ruimte verwarmt of koelt. In ruimten waar je je weinig tot niet bevindt, zet je de airconditioning gewoon uit.
  8. Relatief lage investering: de aanschaf van een airco wordt vaak gezien als luxe en duur. Echter, de investering voor een airco is relatief laag. Bovendien kun je je investering (deels) terugverdienen, door op stookkosten te besparen.
  9. Mooie designs: vandaag de dag kennen alle airco’s, van plafondairco tot het vloermodel, van kanaalmodel tot wandmodel airco een prachtig design. De modellen zijn strak en mooi vormgegeven. Helemaal geen straf om tegenaan te kijken!
  10. Laagdrempelig onderhoud: naar de modellen die E-Partners aanbiedt heb je geen omkijken qua onderhoud. De techniek is duurzaam en in combinatie met periodiek onderhoud van E-Partners heb je lang plezier van je airco.

Samengevat:

Als je investeert in een airco, laat je dan goed adviseren en kies voor een betrouwbaar en energiezuinig model dat je regelmatig laat onderhouden, Als je kiest voor een systeem dat bij je past en de airconditioning juist afstelt dan geniet je steeds van een ideale temperatuur en luchtvochtigheid tegen beperkte kosten en biedt het installeren van airco veel voordelen.

Bent je geïnteresseerd neem dan vrijblijvend contact met ons op.